Wysyłka do 4 dni roboczych!!!
Opis produktu
NESTLE KASZKA MLECZNO-RYŻOWA SMAK MALINOWY Kaszka mleczno-ryżowa Nestle o smaku pysznych i dojrzałych malin, to doskonale zbilansowany posiłkiem dla Twojego dziecka ze względu na swoje wartości odżywcze i składniki mineralne. Kaszka mleczno-ryżowa Nestle jest idealnym posiłkiem, zapewnia długo uczucie sytości dzięki kompozycji ryżu, jest bardzo prosta w przygotowaniu, wystarczy dodać wodę. Zawiera żelazo, cynk, witaminę A i C, które... czytaj więcej
NESTLE KASZKA MLECZNO-RYŻOWA SMAK MALINOWY
Kaszka mleczno-ryżowa Nestle o smaku pysznych i dojrzałych malin, to doskonale zbilansowany posiłkiem dla Twojego dziecka ze względu na swoje wartości odżywcze i składniki mineralne. Kaszka mleczno-ryżowa Nestle jest idealnym posiłkiem, zapewnia długo uczucie sytości dzięki kompozycji ryżu, jest bardzo prosta w przygotowaniu, wystarczy dodać wodę. Zawiera żelazo, cynk, witaminę A i C, które wspierają układ odpornościowy. Kaszka Zawiera wysokiej jakości mleko modyfikowane.
CECHY PRODUKTU
-
zawiera witaminy i cenne składniki mineralne, żelazo, cynk,
-
pyszny smak dojrzałych malin,
-
zawiera aktywne kultury bakterii Bifidus BL,
-
zapewnia uczucie sytości,
-
wspiera układ odpornościowy,
-
przeznaczona dla dzieci powyżej 4 miesiąca życia,
-
opakowanie zwiera 230g.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
-
przygotuj 150 ml wody i ostudź do temperatury ok. 40ºC.,
-
wsyp powoli ok. 5 -6 łyżek stołowych kaszki (50g),
-
dokładnie mieszaj, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji - nie gotuj.
Informacje dodatkowe
-
pamiętaj, aby produkt przechowywać w temperaturze otoczenia,
-
produkt bezglutenowy,
-
produkt pakowany w atmosferze ochronnej,
-
po otwarciu opakowanie zawartość zużyć w ciągu 3-4 tygodni.
Składniki
mąka ryżowa 43,9%
mleko modyfikowane 33,4% [odtłuszczone mleko w proszku, oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej rzepakowy)]
cukier
maltodekstryna
płatki maliny 0,9% (suszone maliny, skrobia kukurydziana, maltodekstryna)
składniki mineralne (węglan wapnia, fumaran żelaza (II), siarczan cynku, jodek potasu)
witaminy (C, niacyna, E, B1, kwas pantotenowy, A, B6, K, kwas foliowy, biotyna, D)
naturalny aromat
kultury bakterii Bifidobacterium lactis
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
w 100 g | 1 porcja** | |
---|---|---|
Wartość energetyczna kJ | 1801 | 809 |
Wartość energetyczna kcal | 427 | 192 |
Tłuszcz g | 10,5 | 4,7 |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone g | 1 | 0,5 |
Węglowodany g | 70 | 31,5 |
- w tym cukry g | 30 | 13,5 |
Błonnik g | 1,3 | 0,6 |
Białko g | 12,5 | 5,6 |
Sól g | 0,3 | 0,14 |
Witaminy: | ||
Witamina A µg | 390 | 176 (44% ZDS*) |
Witamina D µg | 6,8 | 3,1 |
Witamina E mg | 5,3 | 2,4 |
Witamina K µg | 35 | 16 |
Witamina C mg | 64 | 29 (116% ZDS*) |
Tiamina (wit.B1) mg | 0,9 | 0,41 |
Niacyna mg | 6,1 | 2,7 |
Witamina B6 mg | 0,36 | 0,16 |
Kwas foliowy µg | 31 | 14 |
Biotyna µg | 27 | 12,2 |
Kwas pantotenowy mg | 1,6 | 0,7 |
Składniki mineralne: | ||
Sód mg | 120 | 54 |
Wapń mg | 407 | 183 |
Żelazo mg | 9 | 4,1 (68% ZDS*) |
Cynk mg | 3,2 | 1,4 (35% ZDS*) |
Jod µg | 33 | 14,85 (21% ZDS*) |
Inne: | ||
Kwas α-linolenowy (ALA) mg | 360 | 162 |
* ZDS - zalecane dzienne spożycie | ||
** 1 porcja = 45 g kaszki + 150 ml wody |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | 1 porcja** | ||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1801 | 809 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 427 | 192 | |
Tłuszcz (g) | 10.5 | 4.7 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1 | 0.5 | |
Węglowodany (g) | 70 | 31.5 | |
w tym cukry (g) | 30 | 13.5 | |
Błonnik (g) | 1.3 | 0.6 | |
Białko (g) | 12.5 | 5.6 | |
Sól (g) | 0.3 | 0.14 | |
Sód (g) | 0.12 | 0.054 | |
Witamina A (µg) | 390 | 176 | |
Witamina D (µg) | 6.8 | 3.1 | |
Witamina E (mg) | 5.3 | 2.4 | |
Witamina K (µg) | 35 | 16 | |
Witamina C (mg) | 64 | 29 | |
Tiamina (B1) (mg) | 0.9 | 0.4 | |
Niacyna (B3) (mg) | 6.1 | 2.7 | |
Witamina B6 (mg) | 0.36 | 0.16 | |
Kwas foliowy (µg) | 31 | 14 | |
Biotyna (µg) | 27 | 12.2 | |
Kwas pantotenowy (mg) | 1.6 | 0.7 | |
Wapń (mg) | 407 | 183 | |
Żelazo (mg) | 9 | 4.1 | |
Cynk (mg) | 3.2 | 1.4 | |
Jod (µg) | 33 | 14.85 |