Wysyłka w 24h!
Zamów ten produkt do godz. 14:00,
a wyślemy go w 24h!
Opis produktu
Wybierając NAN SUPREME 2 HM-O , masz pewność, że sięgasz po połączenie wysokiej jakości składników z unikalnym procesem technologicznym. Bazując na efektach ponad 60 lat badań nad mlekiem matki, uzyskaliśmy recepturę, w której skład wchodzą aż 2 oligosacharydy. Zapytaj swojego lekarza, jak dużą rolę odgrywają następujące zalety naszego mleka: 2 oligosacharydy: 2ˈ-FL (2ˈ-fukozylo-D-laktoza) i LNnT (lakto-N-neotetraoza) Nestlé... czytaj więcej
Wybierając NAN SUPREME 2 HM-O, masz pewność, że sięgasz po połączenie wysokiej jakości składników z unikalnym procesem technologicznym. Bazując na efektach ponad 60 lat badań nad mlekiem matki, uzyskaliśmy recepturę, w której skład wchodzą aż 2 oligosacharydy. Zapytaj swojego lekarza, jak dużą rolę odgrywają następujące zalety naszego mleka:
- 2 oligosacharydy: 2ˈ-FL (2ˈ-fukozylo-D-laktoza) i LNnT (lakto-N-neotetraoza)
- Nestlé Gentle Proteins® – nasz proces pozwalający uzyskać częściowo hydrolizowane białko
- aktywne kultury bakterii L. reuteri
- DHA i ARA – niezbędne długołańcuchowe kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 i omega-6
Składniki
laktoza (z mleka), oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej kokosowy, olej rzepakowy), maltodekstryna, izolat białka serwatkowego (z mleka), koncentrat białka serwatkowego (z mleka), związki mineralne (fosforany wapnia, chlorek magnezu, chlorek potasu, chlorek sodu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan miedzi (II), siarczan manganu, jodek potasu, selenian [VI] sodu), 2'-fukozylo-D-laktoza (2'-FL) (z mleka), lakto-N-neotetraoza (LNnT) (z mleka), olej rybi, olej z Mortierella alpina, witaminy (C, niacyna, E, kwas pantotenowy, A, B1, B6, B2, kwas foliowy, D, K, B12, biotyna), L-arginina, L-histydyna, L-tyrozyna, kultury bakterii Lactobacillus reuteri (DSM17938*).
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100 g proszku | w 100 ml gotowego mleka |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 2052 kJ / 490 kcal | 282 kJ / 67 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 22,5 g | 3,1 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 6,2 g | 0,8 g |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 10,4 g | 1,4 g |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 4,1 g | 0,6 g |
Węglowodany, w tym: | 62,3 g | 8,5 g |
- cukry | 44 g | 6 g |
Błonnik | 0,3 g | 0,04 g |
Białko | 9,3 g | 1,3 g |
Sól | 0,55 g | 0,08 g |
Witaminy: | ||
Witamina A | 510 μg | 70 μg |
Witamina D | 6,8 μg | 0,9 μg |
Witamina E | 9,2 mg | 1,3 mg |
Witamina K | 31 μg | 4,2 μg |
Witamina C | 80 mg | 11 mg |
Tiamina (B1) | 0,5 mg | 0,07 mg |
Ryboflawina (B2) | 1,1 mg | 0,15 mg |
Niacyna | 5,3 mg | 0,7 mg |
Witamina B6 | 0,36 mg | 0,05 mg |
Kwas foliowy | 81 μg | 11 μg |
Witamina B12 | 1,3 μg | 0,2 μg |
Biotyna | 11 μg | 1,5 μg |
Kwas pantotenowy | 5,1 mg | 0,7 mg |
Składniki mineralne: | ||
Sód | 220 mg | 30 mg |
Potas | 415 mg | 57 mg |
Chlor | 370 mg | 51 mg |
Wapń | 566 mg | 77 mg |
Fosfor | 337 mg | 46 mg |
Magnez | 50 mg | 6,8 mg |
Żelazo | 7,3 mg | 1 mg |
Cynk | 4,4 mg | 0,6 mg |
Miedź | 0,37 mg | 0,05 mg |
Mangan | 0,11 mg | 0,02 mg |
Fluor | ≤ 0,06 mg | ≤ 0,01 mg |
Selen | 17 μg | 2,3 μg |
Jod | 70 μg | 9,6 μg |
Inne: | ||
Kwas linolowy | 3440 mg | 470 mg |
Kwas a-linolenowy | 420 mg | 57 mg |
DHA | 43 mg | 5,9 mg |
ARA | 43 mg | 5,9 mg |
Laktoza | 42,2 g | 5,8 g |
2'-FL | 0,2 g | 0,03 g |
LNnt | 0,1 g | 0,01 g |
Zawartość miarki: 4,6 g,100 ml gotowego mleka = 3 płaskie miarki proszku (13,8 g) + 90 ml wody |