DARMOWA WYSYŁKA dla zamówień powyżej 229 zł

Wspieramy beztroskie dzieciństwo :)
Ponad 25 tysięcy produktów w ofercie !

Prywatność

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

 

Administratorem Twoich danych osobowych jest DALTRA Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (54-156), ul. Stargardzka 7-9, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia - Fabrycznej VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000464899, NIP: 894-30-46-310, REGON: 022151957 (dalej zwanym „Administratorem”).

Administrator prowadzi sklep internetowy w domenie www.mlekolandia.pl.

 

Jakie dane przetwarzamy?

 

Dane, które nam powierzasz są nam potrzebne do świadczenia usług sklepu internetowego Mlekolandia.pl. Twoje dane przetwarzamy w momencie rejestracji do Sklepu oraz gdy zawieramy z Tobą umowy sprzedaży. Są to standardowe dane takie jak: imię, nazwisko, e-mail, adres do dostarczenia paczki. Wykorzystujemy również Twoje dane, takie jak historia zakupów oraz Twój aktualny „Koszyk”, żeby lepiej dopasować naszą ofertę do Twoich potrzeb. Gdy zapiszesz się do „Klubu Mlekolandii” wykorzystamy wiek Twojego dziecka (podanie innych danych jest opcjonalne), żeby ułatwić Ci wyszukiwanie produktów w naszym Sklepie oraz skorzystać z dodatkowych promocji. Twoich danych potrzebujemy również do kontaktu z Tobą, gdy organizujemy konkurs lub gdy prosimy Cię o opinię na nasz temat. Wykorzystujemy też Twoje dane zapisywane w tzw. plikach cookies.

 

Czy podanie danych osobowych jest przez nas wymagane?

 

Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do świadczenia naszych usług.

 

Dlaczego przetwarzamy Twoje dane?

 

Twoje dane osobowe są przetwarzane w celu:

 

1. świadczenia usług drogą elektroniczną,

2. zawierania z Tobą umów sprzedaży, umożliwienia realizacji usług pocztowych lub kurierskich oraz przeprowadzania transakcji finansowych drogą elektroniczną,

3. prowadzenia działań marketingowych, w tym wysyłania newslettera, organizacji konkursów, prowadzenia programu stałego klienta „Klub Mlekolandii” oraz pozyskiwania opinii na nasz temat,

4. wypełnienia obowiązków prawnych ciążących na Administratorze, w szczególności podatkowych oraz księgowych,

5. realizowania prawnie uzasadnionych interesów Administratora, takich jak dochodzenie roszczeń, postępowań sądowych, arbitrażowych i mediacyjnych,

6. realizowania działań statystycznych i analitycznych oraz budowania modeli decyzyjnych.

 

Twoje dane osobowe przetwarzamy w oparciu o następujące podstawy prawne. W przypadku 1 oraz 2 podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest konieczność realizacji umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO). W przypadku 3, 5 oraz 6 podstawą prawną jest prawnie uzasadniony interes Administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), dodatkowo w przypadku 3 zgody użytkowników (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Z kolei w przypadku 4 podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest konieczność wypełnienia obowiązku prawnego nałożonego na Administratora (art. 6 ust. 1 lit. c RODO).

 

Twoje dane osobowe przetwarzamy przez różny okres czasu, w zależności od typu danych i celu ich przetwarzania. W przypadku 1 dane będą przetwarzane do czasu świadczenia usług drogą elektroniczną. W przypadku 2 dane będą przetwarzane do czasu zrealizowania umowy sprzedaży, w tym realizacji usług pocztowych lub kurierskich oraz przeprowadzenia transakcji finansowych drogą elektroniczną. W przypadku 3 dane będą przetwarzane do czasu wycofania zgód lub zakończenia działań marketingowych, w zależności, co nastąpi szybciej. W przypadku 4 oraz 5 dane będą przetwarzane do czasu wymaganego przez prawo. W przypadku 6 dane będą przetwarzane do czasu świadczenia usług drogą elektroniczną lub wycofania zgodny na przetwarzanie.

 

Komu przekazujemy Twoje dane?

 

Twoje dane osobowe przekazujemy (gdy ma to zastosowanie):

1. firmom świadczącym usługi informatyczne, administratorskie oraz hostingowe, które są niezbędne do funkcjonowania sklepu internetowego,

2. operatorom systemów płatności elektronicznych oraz bankom,

3. operatorom pocztowym oraz firmom kurierskim,

4. firmom świadczącym usługi księgowe, prawnicze oraz audytowe,

5. firmom świadczącym usługi marketingowe,

6. organom państwowym upoważnionym do otrzymywania Twoich danych osobowych.

 

Jakie masz prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych?

 

Z racji przetwarzania Twoich danych osobowych przez nas przysługują Ci dodatkowe prawa:

 

∙ Masz prawo do żądania od nas dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz ograniczenia przetwarzania. Masz również prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania (w tym sprzeciwu wobec profilowania) oraz prawo do przenoszenia danych.

∙ Masz prawo do wycofania wszystkich danych nam zgód w dowolnym momencie, ale wycofanie zgód nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed ich wycofaniem.

∙ Masz również prawo wnieść skargę w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

 

Czy Twoje dane osobowe są profilowane?

 

Twoje dane są profilowane w celu wysyłania spersonalizowanych ofert poprzez newsletter oraz sugerowania Ci produktów na podstawie wypełnionego „Koszyka”. Profilowanie nie wywołuje skutków prawnych, a konsekwencje tego przetwarzania są marginalne.

 

Pamiętaj, że zawsze możesz wyrazić sprzeciw wobec profilowania Twoich danych osobowych, jednak taka decyzja spowoduje, że nie będziemy mogli dostosować naszej oferty do Twoich potrzeb, wysłana przez nas oferta newsletterowa będzie ogólna, a panel „Nasi klienci kupili także” zostanie wyłączony.

 

Chcesz wiedzieć więcej?

 

W razie chęci uzyskania bardziej szczegółowych informacji na temat przetwarzania Twoich danych osobowych napisz na adres e-mail: biuro@mlekolandia.pl.

 

Pliki cookies

 

1. Pliki cookies stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

 

2. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest DALTRA Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (54-156), ul. Starogardzka 7-9, która prowadzi sklep internetowy w domenie www.mlekolandia.pl.

 

3. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

∙ utrzymanie sesji Użytkownika (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie sklepu ponownie wpisywać loginu i hasła,

∙ dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,

∙ tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,

∙ prowadzenia działań marketingowych, które pozwolą na spersonalizowanie oferty Sklepu pod kątem Użytkownika.

 

4. W Sklepie stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czasokreślony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

 

5. Sklep stosuje następujące rodzaje plików cookies:

∙ „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach sklepu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania,

∙ pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania,

∙ „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze strony internetowej Sklepu,

∙ „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej, itp.

 

6. W wielu przypadkach przeglądarka internetowa domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika.

 

7. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej oraz na stronach:

∙ Internet Explorer [https://support.microsoft.com/pl-pl/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies],

∙ Firefox [https://support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka],

∙ Chrome [https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=pl],

∙ Opera [http://help.opera.com/Linux/9.22/pl/cookies.html],

∙ Safari [https://support.apple.com/kb/PH5042?locale=plPL].

 

8. Pamiętaj, że wyłączenie stosowania plików cookies może spowodować, że niektóre funkcje Sklepu mogą przestać działać poprawnie.

 

9. Więcej o plikach cookies przeczytasz na stronie [http://wszystkoociasteczkach.pl]

Dodane do koszyka

zamknij
Rabat:
-0,00
Razem:
0,00